Nata x Tapetit.fi – Mummolasta design-kodiksi

Asuntosijoittaja Nata Salmela remontoi 60-luvun rivitaloasunnon katosta lattiaan! Nata toivoi seiniltä rauhallista tunnelmaa ja harmonista värimaailmaa. Viiden huoneen rivitalossa jokainen huone päätettiin tapetoida, eikä vain yksi tehosteseinä, kuten usein tapana on. Natan tavoitteena olikin saada “kerrankin kohde, jossa voi näyttää, miten kodikkaalta, tunnelmalliselta ja trendikkäältä näyttää tapetti muussakin tapauksessa kuin tehosteseinänä.”

Lattia ja värimaailma


Jo projektin alkuvaiheessa lattiamateriaaliksi valikoitui kalanruotolankku, jonka ympärille tapetit valittiin sointumaan saumattomasti. Valkoisten seinien sijaan haluttiin tuoda sisustukseen enemmän lämpöä ja tunnelmaa. Väripalettiin toivottiin terrakotan, beigen, vaalean roosan ja vaalean vihreän sävyjä. Lisäksi alkuperäinen tiiliseinä haluttiin säilyttää näkyvillä, joten tapettien tuli olla hillittyjä, jotta ne sulautuvat harmonisesti yhteen kodin muiden tekstuurien ja kuvioiden kanssa.

Tekstuuria ja harmoniaa


Projektissa päädyttiin käyttämään tekstuuria hillityllä tavalla, ja tähän tarkoitukseen valittiin tekstiilijäljitelmätapetteja. “Tykkään tosi paljon näistä moderneista paperitapeteista, joiden pinta muistuttaa tekstiilitapettia”, Nata kertoo. Kangasjäljitelmien lisäksi kotiin löysivät tiensä rimaseinää muistuttava tapetti ja kaislajäljitelmä. Näiden avulla sisustukseen saadaan tapettien kautta myös luontoa.

Viiden huoneen seinät


Olohuoneeseen valittiin kaislatapetti , joka jäljittelee kaislojen yksityiskohtia kauniisti ja tuo luonnonläheisen tunnelman huoneeseen. Tapetin sävy on lämmin beige ja se istuu kalanruotolattian kanssa loistavasti. Lämpöä lisäämään valikoitui myös terrakotan sävyinen tekstiilijäljitelmätapetti. Terrakottaa laitetiin olohuoneen lisäksi myös päämakuuhuoneeseen, jossa sitä yhdistettiin vaalean roosan sävyisen tapetin kanssa. Vaaleanpunainen lämpöisen terran kanssa on hyvinkin raikas ja moderni ratkaisu.

Kaikkiin makuuhuoneisiin valittiin Botanica-malliston non-woven tekstiilitapetit, jotka tuovat elävyyttä, mutta säilyttävät rauhallisen yleisilmeen. Yhteen makuuhuoneeseen asennettiin vaaleanharmaa rimaseinätapetti, joka sointuu kauniisti kalanruotolattian kanssa ja luo yhtenäisen ja tasapainoisen ilmeen huoneeseen.

Raikasta ja vaaleaa tunnelmaa saatiin yhteen makuuhuoneeseen vaaleanvihreällä tekstiilijäljitelmä-tapetilla. Vihreä tuo huoneeseen kepeyttä ja eloisuutta, sopien kauniisti valkoisen tiiliseinän sekä lankkulattian kanssa.

Lopputulos on ehdottomasti Natan sanoin mummolasta design-kodiksi! Kodin lämmin ja rauhallinen tunnelma on kutsuva. Asunto on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikkien seinien tapetoinnilla voi saada rauhallisen ja tasapainoisen tunnelman.

Natan vinkit tapetointiin


Tapetin asentamista ei kannata pelätä. Aloittelijakin osaa, kun käyttää telattavaa valmisliimaa, tapettilastaa sekä terävää mattoveistä”, Nata kannustaa. “Helppo liimata ja myös helppo poistaa, kun alla on maalattu seinä.” Katso koko projekti Instagramista.

Valikoimassamme on saatavilla kahdessa koossa Pride valmisliimaa, 5kg ja 10kg pakkauksissa. Liima on heti käyttövalmis ja sopii kaikille tapetti materiaaleille. Käytön jälkeen jäljelle jääneet liimat voi laittaa takaisin pakkauksen ja odottelemaan seuraavaa käyttökertaa. Katso kaikki tapetointitarvikkeemme.